Református cigány szakkollégiumok - 2021-ben is várják jelentkezésed!

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium egyaránt várja tehetséges, egyetemre vagy főiskolára felvett vagy már tanulmányaikat végző leendő diákjait.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat részeként 2011-ben, illetve 2016-ban életre hívott Wáli István Református Cigány Szakkollégium, illetve Budapesti Református Cigány szakkollégium célja a roma származású vagy hátrányos helyzetből érkező, de felsőfokú képzésben tanuló hallgatók támogatása.

Az intézményekbe felvételt nyert fiatalok kiemelt összegű ösztöndíjat, kollégiumi elhelyezést, mentori segítséget kaphatnak, idegen nyelvi képzésben és szakmai programokon vehetnek részt, melyekbe beletartozik a cigányság történetével, kultúrájával és hagyományaival foglalkozó műhelymunka is, identitás-erősítés gyanánt.

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium olyan hallgatókat vár, akik a Debreceni Egyetemen vagy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nem hitéleti szakjain kezdik meg tanulmányaikat, esetleg korábban tették azt, és ősztől szeretnének bekapcsolódni a szakkollégium életébe.

Jelentkezési határidő: 2021. július 30. (péntek)
Felvételi időpontja: 2021. augusztus 4. (szerda)
Felvételi helyszíne: Wáli István Református Cigány Szakkollégium, 4024 Debrecen, Blaháné u. 15.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a wisz.hu-n található.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) elsősorban a cigány származású és a hátrányos helyzetű fiatalok tehetségének felfedezését és kibontakoztatását, a református keresztyén cigány értelmiség képzését segíti.

Budapesti Református Cigány Szakkollégium azon fiatalok jelentkezését várja, akik felvételt nyertek bármely fővárosi felsőoktatási intézménybe, vagy ott aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

 

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 3. (kedd)
Felvételi időpontja: 2021. augusztus 10. (kedd)
Felvételi helyszíne: Budapesti Református Cigány Szakkollégium, 1109 Budapest, Belényes u. 9.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a reforom.hu-n található.

A hátrányos helyzetből induló, de magukat a jövő értelmiségijeként értelmező hallgatók megsegítésére jöttünk létre. Célunk sokoldalúan képzett, mindig fejlődni vágyó, cigány identitásukat is vállaló, felsőoktatásban tanuló hallgatók diplomaszerzésének segítése ösztöndíjjal, szakmai programban részvétellel, kedvezményes lakhatással.