Megjelent a Karakter magazin!

Magazinunk 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.

Vázába tett virágok, frissen mosott ruhák és kelttészta-illat – ezektől válik otthonná a ház, ahol élek. Ingatlanközvetítők szerint az eladó ilyen részletekkel győzheti meg a vevőt: nem pusztán épülethez juthat; az életre rendezkedhet be.

Az egyház sem csupán építmény, hanem otthon. Ahogy Isten szerelme sem hangzatos ígéret, hanem élettel teli tapasztalat. Rejtelmes az a változás, amit Lelke munkál bennünk. Bár világunkban a szépség egy része mindig rejtve marad, egy másik része mégiscsak feltárul: láthatóvá, hallhatóvá, tapinthatóvá, ízlelhetővé lesz – mások számára is. Mindezt nem lehet csupán értelemmel befogadni, sem kontrollálni. Nem nyer általa igazolást az önigazult lélek – gyógyulást igen.

Tanúi ennek mindazok, akiknek történeteit a Karakter legfrissebb, pünkösdi számában olvashatják: emberek életéből évek vesznek el, mégis életeket nyernek. Látszólag mindenük megvan, de ők tusakodnak, Istent keresik. A gyenge így lehet erős: férfiak testvériségben összekapaszkodnak, mert a gyülekezet a helyreállás helye is. Otthon, ahol generációk találkozhatnak és megláthatják egymást. Ahol elhordozzák a másikat, hiányainak terhével együtt. Ahol új utakat taposnak ki, vállalva a kockázatot. Egy kicsiny mag is kihajt és szárba szökken, mert néhányan mernek kezdeményezni. Megtalálják a hangot a más nyelven beszélőkkel.
Emberekről olvashatnak, akiknek nem csak az számít, hogy nekik és a családjuknak jusson elég. Akik továbbadják az életet – nem csak saját testüknek és vérüknek.
Odaállnak azok mellé, akiknek az élete egy hajszálon függ, és nem azon, amelyik megtartja őket. Akik teremtettségükben gyönyörködve kapcsolódnak a teremtett világhoz és a Teremtőhöz.

A Seregek Ura megengedi magának, hogy ne erőszakkal és ne hatalommal, hanem az Ő Lelkével hódítsa meg a világot és az emberi szívet. Mennyire otthonos ez nekünk?

 

A Karakter Magazint megtalálhatják a Dunamelléki Egyházkerület gyülekezeteiben, megvásárolható a Bibliás Könyvesboltban (1092 Budapest, Ráday u. 28.), valamint online is elérhető ITT.